Individueel maatwerk mogelijk
Deskundig advies
Persoonlijk contact

Meditex ontwikkelt klantvriendelijke fixatieproducten met valpreventie als doel. Zo worden onrustige cliënten beschermd tegen zelfverwonding of uit bed vallen. Onze intentie is om deze preventieve fixatie producten zo comfortabel mogelijk te maken en ook om te streven naar een situatie waarin valpreventie minder, of zelf helemaal niet meer nodig is.

Meditex preventieve fixatie producten voor valpreventie

In het assortiment zijn verschillende producten opgenomen die de valpreventie van cliënten bevorderen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Meditex slaapzak, of trippelzak, voorzien van matrasband om deze op het matras te houden. Verkrijgbaar in zomer- en winter uitvoering
  • Slaapzak of trippelzak met fixatiebanden om de slaapzak op het matras te houden
  • Een slaapzak met een matrasband die extra voorzien is van bandgordels, zodat de cliënt makkelijk op z’n zijkant kan liggen. Dat biedt meer bewegingsvrijheid, zonder het risico dat de cliënt tijdens het slapen uit bed kan vallen.
  • Verpleegdeken in diverse uitvoeringen en materialen
  • Maatwerk oplossingen tevens in antischeurkwaliteiten.

Preventieve toebehoren

Kiest u voor een bed met opstaande zijranden, bescherm deze dan met een bedrand comfort hoes

of bedhekpolster, bij ons bestellen. Het is ook mogelijk om naast het bed onze valmatten te plaatsen die de gevolgen van een val uit bed kunnen beperken. Voor mensen met een krabgedrag of knijpgedrag heeft bieden wij de Meditex gepolsterde handschoenen (of Krabhandschoen), eventueel voorzien van een buig-beperkende zool, zodat zelfverwonding door knijpen preventief verholpen wordt.

Bel voor meer informatie en overleg met de verpleging

Meditex is ook distributeur van magneetslotjes en diverse fixatiebanden die mogelijk te combineren zijn met onze maatwerk fixatie producten. Bij deze producten is het van groot belang om de aankoop vooraf met vakkundige verpleging te bespreken. Heeft u nog meer hulpmiddelen nodig, maar weet u niet zeker wat? Neem contact op met Meditex via +31 (0) 485 310 662.