Over Meditex

Wie zijn wij?

Meditex is specialist op het gebied van aangepaste kleding en hulpmiddelen. Wij ontwikkelen, produceren en distribueren innovatieve, aangepaste kleding, textielproducten en hulpmiddelen voor de zorgsector en wij richten ons op ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg, revalidatiecentra, thuiszorg, industriële wasserijen en individuele cliënten.

Meditex focust zich op zorg en welzijn

 • Vermindering van de fysieke belasting van cliënt én verzorgenden
 • Verhoging van de zelfredzaamheid van de cliënt
 • Tijdsbesparing tijdens verzorging
 • Waardigheid van cliënt, door modieuze uitstraling van o.a. onze aangepaste kleding
 • Verhoging van de functionaliteit en het comfort
 • Optimale prijs/kwaliteit verhouding
 • Kostenbesparing door tijdsbesparing én onze gunstige prijzen

Aangepaste kleding

Onze aangepaste, innovatieve kleding (Meditex Healthcare Clothing) is een unieke collectie, die de waardigheid en zelfredzaamheid van de cliënt zullen verhogen. De collectie omvat o.a. modieuze, hoogwaardige poncho’s, mantels, pantalons, regenkleding, ondermode en een bovenkleding lijn. Buiten onze standaard collectie zijn wij zeer flexibel en bieden u betaalbaar, individueel maatwerk.

Wij produceren en ontwikkelen speciale innovatieve kleding en linnengoed, zoals antischeurkleding en -linnengoed, vervaardigd voor specifieke doeleinden, waarbij de functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid op elkaar worden afgestemd.

Meditex houdt zich continu bezig met nieuwe productontwikkelingen. Hierin werken wij graag samen met u! Loopt u tegen een probleem aan of heeft u een vraag m.b.t. een hulpmiddel of nieuw te ontwikkelen textieloplossing, laat het ons weten en we gaan samen op zoek naar een optimaal resultaat.

Wij werken alleen met gecertificeerde stoffen en volgens een vast protocol. Door onze efficiënte productiefaciliteiten in Nederland, Polen en het Verre Oosten, kunnen wij u, naast een perfect product, ook veel kosten besparen.

Waarom Meditex?

Onze klanten waarderen ons om:

 • Eenvoudig online en telefonisch bestellen
 • Telefonische bereikbaarheid voor advies, service en bestellingen
 • Mogelijkheid van betalen op rekening (achteraf betalen)
 • Snelle levering
 • Uitgebreid assortiment, met meer dan 1500 artikelen
 • De scherpste prijzen

Hebben wij uw interesse gewekt? Laat het ons weten en wij nemen direct contact met u op.

U kunt ons benaderen via:

E-mail: info@meditex.nl

Telefoon: +31 (0)485 310 662

Individueel maatwerk

Wij bieden individueel maatwerk voor mensen die minder mobiel zijn (tijdelijk of voor langdurige revalidatie of opname) en voor mensen met een handicap. Wij richten ons zowel op de individuele mens als de instelling. Dit resulteert in custom made kledingstukken, waarin alle functionele elementen verwerkt zijn.
Individueel maatwerk wordt in ons atelier in Nederland vervaardigd, om er zeker van te zijn dat wij een perfect product in korte tijd kunnen realiseren.

Hulpmiddelen

Onze innovatieve producten zorgen voor een verhoging van de zelfredzaamheid, zodat uw cliënt langer zelfstandig thuis kan wonen. Daarnaast biedt Meditex specialistische hulpmiddelen aan. Deze hulpmiddelen zorgen voor een lagere fysieke belasting van cliënt en verzorgenden.

Kledinganalyse

Het is mogelijk om bij ons een geheel vrijblijvende textielanalyse aan te vragen, waarbij wij u kunnen adviseren of het beter, dan wel goedkoper zou kunnen.

Het team heeft veel expertise en essentiële knowhow opgebouwd in de sourcing en ontwikkeling van medisch zorgkleding en heeft daarnaast een wereldwijd netwerk van producenten en leveranciers, waardoor wij in staat zijn een heldere analyse op te stellen.

Buiten uw huidige kledingpakket bestaat de mogelijkheid om speciale wensen kenbaar te maken. Deze worden vervolgens getoetst aan de mogelijkheden die Meditex voor u kan bieden.

PDL vermaakservice en reparatieservice

Meditex biedt u een PDL vermaakservice en een reparatieservice voor uw huidige kleding.

Hiermee kunt u uw huidige kleding aan laten passen naar zogenaamde PDL kleding. PDL staat voor Passiviteiten Dagelijks Leven, het complex van handelingen, maatregelen en voorzieningen dat bijdraagt tot optimale begeleiding, verzorging en verpleging van mensen bij wie zelfzorgtekorten niet zijn terug de dringen. Door hun passiviteit is de kans op decubitus en verstijving van spieren groot. Om deze negatieve gevolgen zoveel mogelijk tegen te gaan, worden bij PDL speciale voorzieningen getroffen, zoals ritsen in de mouwen of op het achterpand. Op deze manier proberen we de zorgvragers te laten ontspannen en het leefklimaat zo aangenaam mogelijk te maken.

Ook voor een efficiënte reparatieservice met zeer scherpe tarieven, bent u bij ons aan het juiste adres.

Ga naar onze PDL service of reparatieservice, daar vindt u alle informatie die u nodig heeft.