Individueel maatwerk mogelijk
Deskundig advies
Persoonlijk contact

Aangepaste kleding voor mensen met dementie of Alzheimer is een belangrijk hulpmiddel dat bijdraagt aan de levenskwaliteit van deze personen. In de eerste fase van de ziekte kunnen zij zich nog goed zelf aan- en uitkleden. Naarmate de ziekte vordert, wordt dit echter steeds moeilijker waardoor aangepaste kleding wenselijk is.

Waarom aangepaste kleding voor dementie patiënten

Omdat aan- en uitkleden alsmaar moeilijker wordt voor wie lijdt aan dementie, wordt deze taak vaak overgenomen door een verzorger. Om de zelfredzaamheid van de patiënt te vergroten, kiest u voor aangepaste kledij voor dementie. Hierdoor kan de persoon zich nog steeds zelf aankleden. Dit verbetert de levenskwaliteit en vermindert de fysieke belasting voor de verzorger.

Vermaak uw oude kleding of kies uit ons ruime aanbod

Aangepaste kleding voor cliënten met dementie is niet zo ingewikkeld als u misschien denkt. Enkele kleine aanpassingen verbeteren al de zelfredzaamheid. Daarom schakelt u Meditex in om de huidige kleding van de cliënt te vermaken tot aangepaste kleding. Dit wordt ook wel PDL-kleding genoemd. Hierbij wordt bijvoorbeeld het rugpand of de onderkant van de mouwen voorzien van een handige rits. Natuurlijk kunt u ook gewoon kiezen voor aangepaste kleding voor mensen met dementie uit ons ruime assortiment, zoals antischeurkledingbody en nachtkleding.

Verbeter het leven van uw patiënten en verzorgers

Wilt u het leven van uw cliënt zo aangenaam mogelijk maken? Wilt u de fysieke belasting van uw verzorgers verminderen? Kies dan voor aangepaste kleding voor patiënten met dementie uit onze webshop of neem contact met ons op om uw kleding te laten aanpassen. U bereikt ons via e-mail of door te bellen naar +31 (0)485 310 662.